top of page
In 2016 zijn 6000 biologische tulpenbollen geplant op het steile A10-talud in de onderdoorgang van de Beethovenstraat. Een gezamenlijk duurzaam initiatief van Frans Taselaar, gebiedsregisseur Zuidas, die een oplossing zocht voor het onverzorgde talud, en van de ontwikkelaar van het concept, Merel Ligtelijn, die al enige tijd rondliep met het idee voor een tulpenlikeur. Taselaar en Ligtelijn smeedden hun plannen aaneen. In 2017 zijn de tulpen geoogst en kon de verwerking tot de unieke tulpendrank beginnen.
Team
Project initiators
Merel Ligtelijn, Frans Taselaar
Merel Ligtelijn, publicist/journalist
The concept developer of Tulip Liqueur, and therefore responsible for the entire production process, including tulip bulb testing and distillation, bottling, marketing, copywriting, label, and sales.
​
Frans Taselaar, Zuidas regional planning director
Responsible for the planting and harvesting of 6000 tulip bulbs on the steep slope of A10 Zuidas. Taselaar is also involved with promotion and sales.
Chin-Lien Chen, Office of CC
Designer of label, wrapper, packaging, website.
With special thanks to...
Anton Meester – former school garden master in Buitenveldert-Zuidas – supervised and assisted the tulip planting and harvesting. Meester as well photographed the life cycles of the tulips on the slope in Zuidas.
​
Distiller of batch 1: De Pronckheer (Cothen)
Distiller of batch 2: Onder de Boompjes (Schiedam)
bottom of page